Αξίζει να δείτε στην Τήνο

Αν αναζητάς ξεκούραστες διακοπές με φόντο
όμορφα τοπία, τότε η Τήνος είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα.

Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί στις Βόρειες Κυκλάδες η οποία ξεχωρίζει για τον πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο, τις παραδόσεις, την άγρια ομορφιά και τα γραφικά της χωριά που σε συνεπαίρνουν. Επιπλέον, το νησί προσφέρει πολλές επιλογές για δραστηριότητες.

Αξίζει να δείτε στην Τήνο…

Πανέμορφα γραφικά χωριά καθολικά ή ορθόδοξα, με τα δικά τους έθιμα.

Η Βωλάξ, μια ανάσα μακριά από τον Αστρόκακτο, με το μοναδικής ομορφιάς “σεληνιακό” τοπίο. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια. Επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο και το Υπαίθριο Θέατρο. Γνωρίστε τη μαγεία του Bouldering στους μυστηριώδεις βράχους.

Στα Λουτρά, γνώρισε την ιστορία της Μονής Ουρσουλινών μέσα από το υπέροχο μουσείο τους.

Ο Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού και γενέτειρα των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών, εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία: Τηνίων Καλλιτεχνών, Γιαννούλη Χαλεπά και Μαρμαροτεχνίας.

Το Εξώμβουργο, ο επιβλητικός γρανιτένιος βράχος με ύψος 641 μ. που ξεχωρίζει. Στην κορυφή του υπάρχει η αρχαία και ενετική πόλη με το κάστρο.

Τα μονοπάτια της Τήνου. Μέσα από το δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών του νησιού θα ανακαλύψετε ένα αυθεντικό, ανεξερεύνητο νησί των Κυκλάδων. Δίπλα από τον Αστρόκακτο περνάει το μονοπάτι M4Α: Αγάπη – Σκλαβοχώρι -Σκαλάδος – Κουμάρος.

Διάσπαρτα στο νησί θα συναντήσετε αμέτρητα ξωκκλήσια και περισσότερους από 600 περιστεριώνες, οι οποίοι είναι πραγματικά έργα τέχνης.

Η Τήνος είναι ένα νησί με πολλές πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες ή μη, με κρυστάλλινα νερά. Κάποιες από αυτές είναι η Κολυμπήθρα, ο Άγιος Ρωμανός, τα Καλύβια, η Ρόχαρη, η Λιβάδα, η Σάντα Μαργαρίτα, η Παχιά Άμμος, ο Άγιος  Σώστης, ο Άγιος  Φωκάς, τα Κιόνια.

Το νησί μας προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις! Υπάρχουν πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα.